Links til sociale medier & oplysning om børn

 

I finder mig også på Facebook under samme navn som her. Desuden findes jeg på Tumblr.

Som tidligere sundhedsplejerske gennem mange år har jeg tillid til Sundhedsstyrelsens publikationer, som løbende opdateres.

Anbefalede hjemmesider :

Sundhedstyrelsens publikationer:

“Mad til Spædbørn & Småbørn” fra skemad til familiemad. Denne publication er netop blevet opdateret i ny udgave og finds derfor ikke mere i netform. Den nye hedder “Mad til små” og udgives af Sundhedsstyrelsen og Kommiteen for Sundhedsoplysning i fælleskab. Den kan købes på apotekerne.

Sunde børn Børn” om barnets udvikling og behov  fra 0-3 år

Kisses Wallpaerup

 

Appen “Min Baby” fra Kommitéen for Sundheds Oplysning

Appen “Baby Tummel” om baby motorik udviklet af fysioterapeut Lene Madsen. Motorisk træning i kærligt samvær og forståelse for alderen er meget vigtigt for barnets udvikling og velvære.

Mejeriernes publikation “Mad til børn” følger også Sundhedsstyrelsens anbefalinger og er meget brugervenlig i overblik og med opskrifter. Det er ikke svært at lave sin egen babymad ud fra ingredienser, man har i husholdningen i forvejen.

Det er klart at amning anfales som den vigtigste ernæring til spædbørn. Er der imidlertid vanskeligheder med at procucere nok mælk eller andre grunde til at amningen ikke lykkes, er det godt at der hele tiden forskes i at skabe en modermælkserstatning så tæt på modermælkens unikke egenskaber.

Børnemads producenternes hjemmesider er også lødige, idet de kæmper om markedet og har forskning, der underbygger deres produktion af modermælkserstatning og babymad. Før i tiden blev Allomin modermælkserstningen lavet af det danske firma Beauvais, men for nogle år siden blev det overtaget af svenske Semper. Dette er bare et eksempel blandt flere firmaer.

Har man behov for at forbygge eller bahandle allergi har Mead Johnson en modermælkserstatning kaldet Nutramigen, hvis mælkeproteiner er nedbrudt så det tåles af mælkeallergiske børn. Der er også opskrifter til børn over 6 mdr. der har behov for at undgå komælk.