Hvad gør du når du….?

Vi har alle set opslagene :

“Hvad laver du, når du kører bil”?

Det er en rigtig god kampange, som vil få os til at lade være med at rode med mobilen, mens vi kører.

Det samme kunne man sige til mødre, der giver flaske eller ammer:

Hvad laver du når du ammer eller giver flaske?

Jeg ved godt, at vi alle kan falde i og være fraværende. Men et spædbarn ved kun det, som det gives af input. Er inputtet at mor er fraværende på mobilen, så er der ikke kontakt og opmærksomhed til mig. Det lægges sammen til et hele og barnet glemmer selv at kigge tilbage, hvis det ikke rigtigt betaler sig at gøre det.

De øjeblikke omkring måltider og samvær er livsvigtige for opbygningen af barnets selvfølelse og identitet. Om det er stille samvær eller en dialog omkring, hvad der foregår, så bygges det ind som en bestanddel af barnets karakter.

På samme måde, som barnet indhenter information om moderens eller faderens sindstemninger og udtryk, så må forældrene også bruge barnets vågne tid på at samle indtryk om, hvad der foregår og hvordan han eller hun har det.

Nu kan det være du spørger, hvor ved du det fra at der gives flaske, mens mobilen håndteres?

Jeg ser det i omklædningsrummet i træningscentret omkring tiden for babysvømning. Det ses på bibliotekets børneområde i toge og busser mm. En sygeplejerske fra en barselgang på Sjælland beder forældrene slukke for mobilen nogle timer ad gangen, da opmærksomheden går fra den nyfødte, hbis behov ikke kan udsættes.

image
En mor, der er opmærksom på sit barns behov

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s